Wesoła Gala

10 01 2011

Piąta Gala Sportu Bilardowego dobiegła końca. W sobotę prawie 100 osób bawiło się do późnej nocy, albo jak kto woli wczesnego rana.  Wśród gości osobą numer 1 był były mistrz świata, wiceminister sportu, a obecnie poseł RP Zbigniew Pacelt. Ministerstwo Sportu reprezentował Marcin Brzychcy, a władze lokalne Jacek Kowalczyk - dyrektor departamentu Świętokrzyskiego Urzędu Marszałkowskiego i Mieczysław Tomala - dyrektor wydziału Urzędu Miasta Kielce.  Z zaproszenia Mak Marketing i Polskiego Związku Bilardowego skorzystali szefowie redakcji sportowych TVP 3, Radia Kielce, Gazety Wyborczej i Echa Dnia.  Pierwszą część uroczystości stanowiło wręczenie nagród dla firm i osób szczególnie zasłużonych dla polskiego sportu bilardowego. Najważniejsze wyróżnienie, statuetkę MAKS otrzymali: Konsalnet S.A. z Warszawy, Radosław Babica  i Mak Marketing z Kielc.  Wśród wyróżnionych byli m.in.: Andrzej Siejko z Krakowa, Dariusz Kobacki z Tomaszowa Maz., Oliwia Czupryńska z Kielc, Marcin Kubalski,  Piotr Kędzior z Dębicy, Gminy Kętrzyn, Starachowice, Kielce oraz Świętokrzyski Urząd Marszałkowski i Powiat Tczew.  Dyplomy uznania nie ominęły firm wspierających WiK POL TOUR : Z.P.C Brześć z Brześcia Kujawskiego i Cleaner S.A. z Łodzi.  Za pięcioletnią współpracę w Kieleckim Centrum Bilardowym podziękowano Ryszardowi Olbromskiemu z Contactu Kielce.  Tradycyjnie wielkie emocje wzbudziło ogłoszenie wyników Plebiscytu “Zawodnik Roku”. Zwycięzcą został Radosław Babica z Nosanu Kielce.

Pogodnym punktem Gali było “przepytanie” wybranych gości w “Kabinie prawdy”. Trafili tam: poseł  Z. Pacelt,  dziennikarz R. Szymczyk, zawodnik R. Babica, szef klubu K. Gardjas i mistrz Polski biznesu G. Nowak. 

Przewaga osobników męskich powodowała, że panie były rozrywane do tańca. Ci, którzy oczekiwali na swoją szansę mogli poświęcić się testom kulinarnym lub degustacjom.  Kilkanaście osób wciągnęło karaoke.  Ogólnie było super i z nowymi siłami wchodzimy w kolejny sportowy sezon.  


Opcje

Info

Odpowiedz

Musisz być zalogowany aby komentować